mandag 22. juni 2015

Sommertur med Fana hagelag 2015 - del 2

Etter at turdeltakerne hadde fått muligheten til å lette lommeboka på Hageland hagesenter gikk turen videre for å rekke fergen som skulle bringe oss videre til Hodnanesvika. Bussen ankom Jektavika i god tid før fergen skulle gå kl. 13.15, men det varte og rakk før fergen kom. Det endte derfor med at vi ble en halv time forsinket til neste bestemmelsessted Haaheim Gaard i Uggdal på Tysnes. Der skulle vi få både omvisning i hagen, og spise en deilig lunsj. Vi rakk heldigvis begge deler før vi måtte løpe til bussen for å rekke fergen tilbake.

Her forteller innehaveren oss litt om gårdens og hagens historie
Innehaveren av Haaheim Gaard begynte med å gi oss en kort innføring i gårdens og hagens historie, samt om hvilke videre planer som han har for hagen, og det var ingen tvil om at gården ligger i naturskjønne omgivelser. Vi var også så heldige at solen varmet, og gjorde dette oppholdet ekstra kjekt.

Nedenfor ser dere noen utvalgte bilder fra oppholdet på Haaheim Gaard.

Det var mange Rhododrendroner på eiendommen

En flott sittegruppe i bunnen av parsellen

En koselig liten dam omgitt av Hostaer og prydgress

Flott utsikt til hovedgården og omgivelsene rundt

Etter noen runder på eiendommen var tiden inne for å innta en smakfull lunsj på gården. Det ble servert en deilig suppe med etterfølgende nydelig dessert. Så bar det strake veien til bussen.

Alt i alt var det en flott tur som stort sett gikk etter planen, med unntak av noe små forsinkelser. Den hyggelige sjåføren fra Osbuss AS fraktet oss trygt tilbake til parkeringsplassen ved Midtun skole kl. 17.15 som planlagt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar