lørdag 29. august 2015

Deilige smaksprøver med ingredienser fra hagens grøde på hagelagsmøtet

Frukter og bær for enhver smak
Hanne Frosta
Nærmere 40 personer ville gjerne lære mer om hva godt som kunne lages av hagens frukter og bær. På Fana hagelag sitt møte i august fikk de fremmøtte anledning til både å smake og få mange gode tips på dette området. Da hadde vi besøk av gjesteforeleser Hanne Frosta som tidligere drev restauranten Hanne på Høyden i Bergen. Hun har blant annet mottatt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris i juni 2010, og er blitt kåret til Årets kjøkkensjef i 2005 (Norges Kokkemesteres Landsforbund) og Årets bondekokk i 2006 (Norges Bondelag). Av bøker har hun blant annet utgitt "På bedringens vei" en inspirasjonskokebok for kreftpasienter.

Stikkelsbærdessert; namm, namm :-)



Hanne Frosta er blant annet opptatt av å benytte lokale og tradisjonelle norske råvarer, og har mye fokus på økologi.

På hagelagsmøtet ble det disket opp med mange deilige smaksprøver, blant annet stikkelsbærdessert med en kremklatt og litt fersk koriander på toppen, samt balsamico-eddik laget av solbær. Det var tydelig at de fremmøtte syntes at det var et inspirerende og lærerikt møte, og vi har mottatt mange positive tilbakemeldinger.


Flotte gevinster


Også denne gangen var det flere spennende gevinster (både store og små planter, løker, hageutstyr og en bok om en Rhododendron-hage) å vinne for dem som hadde vinnerlykke denne dagen.

Takk til alle som bidro til at dette ble et hyggelig og lærerikt møte.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar