fredag 25. september 2015

Et spennende og inspirerende foredrag med Tor Jan Ropeid

Et engasjert publikum
Tor Jan Ropeid

Tirsdag 22. september var det duket for et spennende foredrag med plantesamleren Tor Jan Ropeid. Temaet var "Planter utenom det vanlige". Tor Jan hadde et rikholdig utvalg av bilder både fra sin egen hage, og fra andres hager, og det var vanskelig å ikke bli inspirert. Han fortalte blant annet om Helleborus (på norsk og dansk gjerne kalt juleroser og påskeklokker), Trillium, Galanthus (snøklokker), forskjellige typer Hepatica (blåveis), forskjellige typer Anemone nemorosa (hvitveis), Leucojum (klosterklokker), flotte Tulipaner og Fritillaria, og om vakre busker, bare for å nevne noe.

Mange av de ca 50 fremmøtte inklusive foredragsholderen hadde med seg planter, løk og hageutstyr til lotteriet, og mange fikk med seg flotte gevinster hjem. Kakene fikk også bein å gå på.

Tusen takk til Tor Jan for et flott og engasjerende foredrag, og tusen takk til alle som hadde med de flotte gevinstene. Vi er også veldig glade for at så mange ville komme på dette hagelagstreffet, og det var kjekt at det kom "nye" hagevenner denne gangen.

Her er det mange flotte gevinster
Om noen skulle være interessert å lære mer om f.eks. juleroser, snøklokker og mer uvanlige planter, kan blant annet følgende bøker anbefales:

1) Hellebores - a comprehensive guide, C. Colston Burrel & Judith Knott Tyler, 2006,
2) Juleroser og påskeklokker, Claus Dalby, 2009
3) The Explorer`s Garden - Rare and unusual perennials, Daniel J. Hinkley, 2009,
4) Vintergækker - hvid magi, Günter Waldorf, 2012.

Alle disse bøkene kan sannsynligvis kjøpes på www.adlibris.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar