lørdag 23. januar 2016

Og så var hageåret 2016 i gang med årets første hagelagstreff :-)

Godt oppmøte på årets første
hagelagstreff
Vi var meget spent på hvor mange som ville dukke opp på årets første hagelagstreff, og det var veldig kjekt å se at vi var rundt 50 deltakere som ville lære mer om fuglene i hagen og i våre nærområder. Det var ornitolog og fugleekspert Arild Breistøl fra Institutt for biologi fra Universitetet i Bergen som var invitert til å dele sin kunnskap med oss, og vi vil takke ham så mye for et meget interessant og lærerikt foredrag.

Vi fikk se mange vakre bilder av meiser, troster, spurver, duer, finker, måker med flere. Vi fikk lære om hvilke utfordringer fuglene har året rundt når det gjelder mat, farer og trusler fra andre dyr, sykdommer, trekkruter, bosted, og hva hver enkelt av oss kan gjøre for å hjelpe fuglene gjennom vinteren. De fremmøtte var engasjerte og stilte gode spørsmål på slutten av foredraget.

Arild fortalte oss også om årets hagefugltelling, og inviterte oss til å delta på denne. Ved å være med på å registrere hvilke fugler vi ser i nærmiljøet vårt hjelper vi til med å skape oversikt blant annet over hvordan klimaendringer skaper endringer i forhold til hvilke arter som overvintrer i Norge og ellers i Norden. Dere kan bidra til dette viktige registreringsarbeidet ved å besøke følgende link http://www.fuglevennen.no, og registrere dine observasjoner der.

Arild og styreleder Trond i god dialog
Mange fugler blir også ringmerket. Ved å ringmerke fugler kan man f.eks. klare å følge fuglenes trekkruter gjennom året ved å registrere de ringmerkede fuglene hver gang man observerer dem. Hvis du ønsker å se hvilke fugler som blir ringmerket, og hvordan du kan hjelpe til med å registrere disse, så kan du besøke følgende link http://www.ringmerking.no/cr/.

Det ble servert kaffe og deilige kaker, og selvsagt hadde vi åresalg med grønne gevinster. Hva var mer naturlig enn å ha fuglekasser og hjemmelaget fuglemat som gevinster.

Her er noen av de flotte gevinstene
Vi håper at alle våre medlemmer og hagevenner gleder seg til et veldig kjekt og sosialt hageår med spennende foredrag, planteloppemarked, hagevandringer og lengre hageturer. Neste hagelagstreff er allerede 16. februar, og under "Program for 2016" vil dere se hva slags aktiviteter som dere kan delta på resten av året.

Vi ses :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar