søndag 8. november 2015

Roy og Lin sin hageferie i Sør-England sommeren 2015, del 2

Her ønskes vi velkommen
til hagen
Langt sør på østkysten av Cornwall ligger to fantastiske hager like i nærheten av hverandre. Vi snakker om Trebah og Glendurgan. Begge hagene er bygget opp i hver sine to dype og beskyttende daler som bidrar til et helt spesielt klima.

Det var de to brødrene, Charles og Alfred, fra Fox familien som anla hver sin hage på 1800-tallet. Familien arbeidet i shippingbransjen, og hadde derfor god tilgang til å bringe planter og trær hjem fra alle verdens hjørner. Begge hagene er ganske like i fasong og struktur, med sine planter, trær, stier, fantastisk utsikt og hvor begge ender nede ved elvebredden the River Helford.

Roy og Lin besøkte Trebah garden i sommer, og de tok mange flotte bilder hvor dere får se noen av dem her.

Like etter at man har passert inngangen til Trebah garden kommer man til denne flotte fontenen som er formet som en Gunnera-plante. Det ser ut til at den fungerer som en ønskebrønn for det store bladet og bunnen av fontenen er fylt med mynter.

En flott fontene formet som en Gunnera-plante
Mens man beveger seg nedover dalen passerer man imponerende trebregner, Magnoliaer, Rododendroner, mange forskjellige nåletrær og bambus for å nevne noe. Hagen er virkelig eksotisk, og det er som å bevege seg i en eventyrverden.

Det er vanskelig å ikke la seg imponere av disse fantastiske trebregnene
Her er et rikelig utvalg av sukkulente planter, og andre planter som trives under tørre forhold. Her ser dere noen av dem.

Her er blant annet en meget mørk plante som kalles Aeonium. Sannsynligvis A. Zwartkop.

Her ser dere en dam med fisker omgitt av flotte trebregner, og hvor det renner vann ut i dammen fra et mer skjult sted i fjellet bak de eføylignende plantene. I hagen er det også et større område med de imponerende Gunnera-plantene hvor man kan gå under de store bladene.

De store bladene beskytter både mot
sol og regn
Fisken svømmer i det idylliske vannet


I bunnen av dalen kommer vi til en hel koloni av hydrangea i mange nyanser av blått, rød/rosa og hvitt. Det er en virkelig vakker skue.

En vakker skue i rødt, hvitt og blått

Fin utsikt fra broen i bunnen av dalen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar