torsdag 24. mars 2016

Hageorkideer og Årets hagelag i Hordaland 2015

Anne Margrethe har kontroll på salg
av inngangsbilletter og åresalg
Hagelaget støtter Summende
hager ved å selge hume- og
bievennlige frø
16. mars fikk rundt 50 fremmøtte hageinteresserte en god innføring i hvordan dyrke hageorkideer i Norge. Steinar Samsing Myhre fra Sogn og Fjordane fortalte oss om orkideer som vokser på trær og orkideer som vokser i jord. Han ga oss tips om orkideer som er enkle å få til å trives, samt orkideer som krever mer omtanke. Viktige stikkord var god drenering og riktig Ph-verdi, og beskyttelse mot vinterregn. Det var spennende å høre om alle de forskjellige orkideene, og vi fikk se informative videoer som kan ses på Steinar`s hjemmeside www.orkidehagen.no. Han hadde også med seg et lite utvalg av orkideer for salg for dem som lot seg friste.
Steinar S. Myhre og Marit
fra Åsane hagelag utveksler
erfaringer med hageorkideer

Etter foredraget fikk styreleder i Fana hagelag, Trond Roti, den store æren av å ta i mot pokalen og blomster som markerte at Fana hagelag er kåret til Årets hagelag i Hordaland 2015. Pokalen ble overlevert av Hageselskapet Hordaland ved leder Elisabeth Heggland Urø og styremedlem Gunnlaug Mossige. Fana hagelag ble valgt ut til Årets hagelag i sterk konkurranse med 2 andre hagelag. Det er ganske mange kriterier som blir vurdert for å komme i betraktning når en slik flott tittel skal gis til et hagelag.

Vi fikk blant annet gode tilbakemeldinger på følgende kriterier.

1) Meget aktiv i sosial medier, blant annet via Facebook, mange "likes" på FB, direkte kontakt via e-post, og blogg.
2) Meget godt fremmøte på hagelagsmøtene, og variert program.
3) Meget god og omfattende årsmelding.
4) Solid inntekt fra planteloppemarked.
5) Parsellhage.

Det var veldig motiverende for hagelaget å motta en slik tittel, og vi vil takke så mye for at det var Fana hagelag som mottok denne tittelen for 2015 :-)

En stolt styreleder sammen med Elisabeth
og Gunnlaug

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar