lørdag 14. mai 2016

Fana hagelag inviterer til hagevandring tirsdag 24. mai på Sotra

Nå er endelig sesongen for hagevandringer begynt, og det kribler i kroppen etter å komme seg ut for å nyte hager og natur, til å se og lukte, til å høre fuglene kvitre og vinden rasle i trærne.

Den første hagevandringen Fana hagelag tar dere med på i år er i hagen til Randi og Harald Kårtveit på Sotra. I Vestsidevegen 796 på Ågotnes har de 25-30 mål med en blanding av hage og naturpark. Her er det et rikholdig utvalg av rhododendron og azalea, magnolia, og andre trær og busker. Vi vil også finne et mangfold av stauder, løkplanter og fuksia.

Hagen består av flere nivåer og rom, med stier og plen som fører oss rundt på eiendommen hvor vi også får se dammer, flotte trapper, bro, bekk, lysthus og sitteplasser. Her skal det være noe for en hver smak, og her kan man finne inspirasjon og ideer til sine egne hager, kanskje spesielt de som ønsker å få noe mer ut av sine naturtomter.

For dere som ikke ønsker å gå glipp av denne muligheten til å bli med andre hagevenner på en omvisning i en fantastisk hage, så har vi noen praktiske opplysninger.

Oppmøte:
Du kan velge om du vil samkjøre fra parkeringsplassen ved Midttun skole eller kjøre direkte til Vestsidevegen 796. Oppmøte ved Midttun skole er kl. 18.15. De som ikke har bil gjør kanskje lurt i å avtale med noen på forhånd om å få sitte på. De som kjører direkte møter hos Kårtveit kl. 18.45/19.00. Når vi kommer fram til huset så parkerer vi etter hverandre i oppkjørselen foran huset. Skulle det bli fullt der får vi anvist plass et annet sted.

Inngangspenger:
Det koster kr. 50,- i inngangspenger, og dette betales kontant. På inngangsbilletten får vi servert kaffe og noe å bite i.

Boken "Min Rhododendronhage":
Det vil være mulighet for å kjøpe boken "Min Rhododendronhage" hvor også hagen til Randi og Harald er omtalt. Dette er en virkelig flott bok som jeg kan anbefale. Jeg har lest den fra perm til perm. Omtale av boken finner dere på følgende link: http://www.rhododendron.no. Dere får enten en bankgiro, eller jeg regner med at dere også kan betale kontant.



Det er ingen påmelding, så her er det bare å stille opp. Jeg håper at vi blir riktig mange denne dagen.

Vi ses :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar