mandag 23. mai 2016

Planteloppis til nye høyder

Plantekasser på rekke og rad
Lørdag 21. mai var det atter en gang duket for det årlige planteloppemarkedet som blir arrangert av Fana hagelag utenfor Fana kulturhus på Nesttun. Plantelopper var samlet inn fra fjern og nær, fra medlemmer og medlemmers familie og venner. Flere av styrets medlemmer og venner stilte grytidlig opp lørdags morgen for å rigge i stand bord og kasser med planter, prislapper, plantebilder, navnelapper, vekslepenger osv.

Allerede en god halvtime før markedet skulle åpne begynte det å samle seg hageglade og forventningsfulle plantehaier. Flere hadde med seg lister over plantene som vi hadde annonsert på forhånd, og de siktet seg inn på ønskeplantene slik at de kunne stå klare når markedet åpnet. 10-15 minutter før kl 10.00 begynte det å bli ganske trangt foran plantebordene, og folk stod klare til å strekke ut armene for å sikre seg godbitene. Jammen var jeg glad for at jeg stod på den andre siden av bordet, for dette kunne gå hardt for seg.
Flere plantekasser

Endelig ga styreleder Trond klarsignalet på at de fremmøtte kunne begynne å planteshoppe, og da gikk det fort unna. I en forrykende fart forsvant først godbitene, og for de gjenstående plantene var forhandlingsevnen stor. Kl. 10.40 var det stort sett tomt for både planter og folk, og forhåpentligvis var det mange som kom hjem med planter og et smil om munnen.

Undertegnede fikk bare tatt noen bilder i god tid før planteloppemarkedet åpnet. Deretter var jeg travelt opptatt med å svare på plantespørsmål, og selge planter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar